+54881700 vuc@vucstor.dk

Platon

Greece

Platon schools, Katerini

Τα Εκπαιδευτήρια Πλάτων Κατερίνης (Νηπιαγωγείο – Δημοτικό – Γυμνάσιο – Λύκειο – Κέντρο Δια Βίου Μάθησης) είναι ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό ίδρυμα με 570 μαθητές και 90 άτομα προσωπικό. Ο οργανισμός παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον και δημιουργικό μυαλό τις εξελίξεις στον τομέα της εκπαίδευσης. Θέτει συνεχώς νέους στόχους κατέχοντας ταυτόχρονα μια εξαιρετική θέση στην εκπαιδευτική σκηνή. Μέσω της χρήσης των πιο σύγχρονων εγκαταστάσεων, ενός ποικίλου προγράμματος σπουδών, του έμπειρου και εξειδικευμένου διδακτικού προσωπικού και, κυρίως, μέσω της συνέπειας αρχών και του σεβασμού προς τους μαθητές και τους γονείς, το σχολείο μας αγωνίζεται για την ολοκληρωμένη εκπαίδευση των μαθητών μας. Αξιοποιεί προσεγγίσεις με βάση την τοπική κοινωνία και συμμετοχικές προσεγγίσεις, ενσωματώνοντας σχετικούς τοπικούς και περιφερειακούς φορείς για την αντιμετώπιση των εκπαιδευτικών προκλήσεων.

Μέσω του Τμήματος Έρευνας και Καινοτομίας επιδιώκεται η συμμετοχή των Εκπαιδευτηρίων Πλάτων Κατερίνης σε διεθνή προγράμματα σχεδιασμού, υλοποίησης και αξιολόγησης καινοτόμων παιδαγωγικών μεθόδων και υλικών. Το Κέντρο Έρευνας και Καινοτομίας συμμετέχει ενεργά στο σχεδιασμό προηγμένου εκπαιδευτικού υλικού, συμβατικού και ηλεκτρονικού. Κύριος στόχος είναι η αξιοποίηση τεχνολογιών αιχμής στην εκπαιδευτική διαδικασία ώστε να ενισχυθεί η διδασκαλία και η μάθηση. Τα εργαλεία που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων είναι αποτέλεσμα συνεργασίας και κοινών προσπαθειών μεταξύ ειδικών από διάφορους ακαδημαϊκούς τομείς, εστιάζοντας στην τεχνολογία των πληροφοριών, τη διδασκαλία και τις σπουδές μάθησης.

Τα Εκπαιδευτήρια Πλάτων Κατερίνης συνεργάζονται με: Δήμο Κατερίνης, Διεθνές Πανεπιστήμιο,  Εκπαιδευτική Αρχή Πιερίας, Εμπορικό Επιμελητήριο Πιερίας, Φεστιβάλ Ολύμπου, εθελοντική ομάδα Πιερίας, Πολιτιστικούς και Αθλητικούς συλλόγους. Τα Εκπαιδευτήρια Πλάτων Κατερίνης είναι επίσης επικεφαλή της σχολικής εκπαίδευσης στο Dlearn, ένα ευρωπαϊκό δίκτυο για την ψηφιακή μάθηση.

 

 

Platon

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Læs mere