+54881700 vuc@vucstor.dk

Active Floor Danish

What

Eleverne spiller et huskespil bestående af 10 tricks eller 20 kort – med 10 nye ord og en engelsk forklaring af ordene. Når de vendte kortene, skulle de udtale ordene.

Active Floors interaktive gulv består af tre hovedelementer: 1. En loftmonteret installation med projektor og computer. Et kamera, der sporer bevægelse. Et hvidt vinylgulv, der danner grundlaget for de interaktive spil. Den bruges til quizzer, memospil, sports- og aktivitetsspil og sanselege.

Why

At variere undervisningen og bringe fysisk aktivitet ind i undervisningen.

 

How

I mit pensum har jeg indarbejdet andre måder at undervise på, og en af ​​dem er at spille det interaktive spil Active Floor. Som en introduktion til temaet Canada lavede vi en brainstorm. Eleverne skal skrive alle de ord, de kendte, med bogstavet C. ned og derefter i pararbejde fortælle dem til hinanden. I plenum nævnte alle elever et af deres ord, og så skulle de i grupper på 4 lave sætninger med ord og læse dem højt for hinanden. Så lavede vi en ny brainstormsession. I plenum på en Padlet-væg i grupper af 4 skulle de besvare 4 indledende spørgsmål til emnet Canada og bagefter læse svarene højt for hele klassen Næste opgave var at læse en informativ tekst om Canada – Kaldet “Canada – FANTASTISK OG DIVERSE” . I plenum læste og lyttede vi til teksten. Efterfølgende skulle eleverne i grupper på 4 oversætte teksten til dansk mundtligt. Det gjorde vi også i plenum, og et af grammatikområderne var at fokusere på brugen af ​​normal og omvendt ordstilling ved oversættelse af teksten til dansk. AKTIV ETAGE: 4 hold af max 4 deltagere.

Reflections

Eleverne skulle reflektere over processen:

 

 • Hvordan var det at spille huskespillet for at lære nye ord og udvide dit ordforråd?
 • Hvordan var det at lave et resumé af teksten bare ved at se på billederne i bogen med de nye ord?
 • Hvorfor er dette en optimal læringsstrategi?
 • De skal arbejde sammen som et team
 • De skal være sociale
 • De skal være aktive – ved at hoppe rundt
 • De skal fokusere på en anden måde, end de plejer ved at bruge både fødder og hjerne til at kunne vende kort og få tricks.
 • Grine og have det godt sammen
 • Det er meget motiverende for eleverne – for mange af dem vil gerne vinde – og for at kunne det – skal de lære ordene og huske dem.

 

Target group

 1. og 10. Klasse

 

Learning goals

Overordnede mål

 1. At lære om Canada, landet, folket og den canadiske kultur

At kunne bruge nye ord

At kunne lave et resumé af en tekst

 1. At forstå tekstens hovedindhold
 2. At kunne stille og besvare spørgsmål
 3. At kunne sammenligne den canadiske kultur med den danske kultur

 

Active Floor

LÆRINGSMÅL

 1. For at udvide deres ordforråd – De skulle lære nye ord og bagefter parvis kunne lave et resumé af teksten: Canada – Stort og Diverse “med kun 10 forskellige billeder i bogen som nøgleord. 2. De skulle udtale ordene.

 

 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Læs mere