+54881700 vuc@vucstor.dk

Co-creation of an Escape Room Greek

WHAT

Συν-Δημιοργία ενός Δωματίου Πανικού που οι γρίφοι του έχουν να κάνουν με το STEAM (Επιστήμες, Τεχνολογία, Μηχανική, Τέχνες και Μαθηματικά)

WHY

Όλο και περισσότεροι μαθητές απομακρίνονται από το STEAM καθώς θεωρούν ότι είναι δύσκολο ή επειδή δεν μπορούν να συνδέσουν αυτά που μαθαίνουν με την καθημερινή τους ζωή.

HOW

Υπάρχουν τέσσερα βασικά βήματα για την δημιουργία ενός δωματίου διαφυγής
u δημιουργήστε ενός σκηνικού
u σκεφτείτε τις καλύτερες στιγμές του παιχνιδιού
u δημιουργήστε μια ιστορία
u δημιουργήστε τα πάζλ και τους γρίφους
Σε αυτό το πρόγραμμα συμμετείχαν 32 μαθητές, 18 εκ των οποίων είναι γυναίκες και 14 άνδρες. Πρώτα, κάναμε κάποιες συζητήσεις για να δημιουργήσουμε το σκηνικό. Οι μαθητές έκαναν κάποια έρευνα σχετικά με άλλα δωμάτια πανικού. Στη συνέχεια, έπρεπε να σκεφτούν μερικά στιγμιότυπα και να δημιουργήσουν την ιστορία. Μετά από αυτό, οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες των 4 ατόμων, έπρεπε να δημιουργήσουν μερικά αινίγματα STEAM και στη συνέχεια έπρεπε να συνεργαστούν για να δημιουργήσουν την τελική έκδοση του δωματίου πανικού.

 

REFLECTIONS

Το γεγονός ότι πραγματικά χρησιμοποίησαν ό, τι έμαθαν για το STEM, τους ενθουσίασε πραγματικά. Πιστεύουμε ότι αυτή η διαδικασία μάθησης τους ώθησε να μάθουν για το STEAM επειδή ήθελαν να χρησιμοποιήσουν αυτή τη γνώση και όχι επειδή κάποιος τους είπε να το κάνουν.

.

 

TARGET GROUP

Ενήλικοι μαθητές

 

Learning Goals

Απόκτηση βασικών γνώσεων και δεξιοτήτων STEAM

 

Subject

Τάξη STEAM

 

 

 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Læs mere