+54881700 vuc@vucstor.dk

Frostrune Danish

What

Frostrune er et let og klikspil, hvor du skal lede efter spor for at finde vejen frem. Spillet er udviklet i Norge og sproget er norsk og nordisk. Spillet kan også spilles på andre store internationale sprog. Handlingen er sat til år 850 i den tidlige vikingetid og du får et indblik i det nordiske sprog, runer, traditioner og kultur, bygningsstruktur, flora, fauna og nordisk mytologi.

 

Why

Vi ønsker et spil, der kun er på norsk, da vi har mange elever, der ikke har engelsk som støttesprog. Og vi vil se på, hvordan spillet kan øge motivationen for læring af voksne indvandrere, der lærer norsk.

 

How

Hovedideen er at bruge grupper på 3-4 personer, som vil arbejde sammen om at finde spor. Vi bruger vidensløjfer som i en storyline, hvor eleverne lærer om norsk fauna og flora, norsk historie og noget, der er typisk norsk. Vi bruger læseplanen i norsk for indvandrere som platform til at udvikle en ordning, der er i overensstemmelse hermed. Vi tager fat på ord og udtryk, som deltagerne ikke selv kan løse.

 

Reflections

Eleverne oplever spillet som noget andet end almindelig norskundervisning og de fleste er mere motiverede af det. De synes, det er spændende at lede efter spor, samtidig med at de kan lære norsk.

 

Target group

Spillet er bedst egnet til immigranter, der allerede kan noget norsk på B1-niveau.

 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Læs mere