+54881700 vuc@vucstor.dk

Frostrune

WHAT

Frostrune er et let og klikk spill hvor man må lete etter spor for å finne veien videre. Spillet er utvikliet i Norge og språket som brukes er norsk og norrønt.

Spillet kan også spilles på andre store internasjonale språk.

Handlingen er satt til år 850 under tidlig vikingalder og man får et innblikk i norrønt språk, runer, tradisjoner og kultur, byggningsstruktur flora, fauna og norrøn mytologi.

WHY

Vi ønsker et spill som er kun på norsk da vi har mange elever som ikke har engelsk som støttespråk. Og vi ønsker å se på hvordan spillet kan øke motivasjon for læring av voksne innvandrere som lærer norsk

HOW

Hovedtanken er å bruke grupper på 3-4 personer som skal samarbeide om å finne spor. Vi bruker kunnskapssløyfer som ved en storyline hvor elevene lærere om norsk fauna og flora, norsk historie og noe som er typisk norsk. Vi bruker læreplan i norsk for innvandrere som plattform for å utvikle et opplegg som er i samsvar med denne. Vi tar tak i ord og uttrykk som deltakerne ikke klarer å løse på egenhånd.

REFLECTIONS

Elevene opplever spillet som noe annet enn vanlig norskundervisning og de fleste blir mer motivert av det. De synes det er spennende å lete etter spor samtidig som de kan lære norsk.

 

TARGET GROUP

Spillet passer best for imigranter som allerede kan en del norsk på B1 nivå.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Læs mere