+54881700 vuc@vucstor.dk

Reactor Game Greek

WHAT

ΥΠΟΒΑΘΡΟ: Το “Reactor Game” – ένα παιχνίδι ομαδικής δραστηριότητας –  αναπτύχθηκε και δοκιμάστηκε στο BFI Vienna στο Lernwerkstatt (εργαστήριο εκμάθησης). Το εργαστήριο μάθησης είναι μια προσφορά για νέους με θετικό υποχρεωτικό πιστοποιητικό αποχώρησης από το σχολείο και ανάγκη για επιλεκτικά προσόντα στους τομείς των μαθηματικών, της γερμανικής, της αγγλικής ή / και της τεχνολογίας πληροφοριών και επικοινωνιών. Ο στόχος αυτής της βασικής εκπαίδευσης είναι η εξατομικευμένη απόκτηση γνώσεων με σκοπό την επιτυχή έναρξη της κατάρτισης. Κατά την προετοιμασία για την κατάρτιση μαθητείας τους, οι νέοι βελτιώνουν τις δεξιότητές τους στο εργαστήριο μάθησης. Αυτό προωθεί επίσης το εσωτερικό κίνητρο για ανεξάρτητη μάθηση και τη χρήση διαφόρων τεχνικών μάθησης και ψηφιακών εργαλείων. Επιπλέον, ενισχύονται οι δεξιότητες κοινωνικής δράσης και λήψης αποφάσεων, η ομαδική εργασία και η ανεξαρτησία. Σε αντίθεση με το σχολείο, το εργαστήριο εκμάθησης BFI διδάσκει συγκεκριμένο περιεχόμενο από μαθηματικά, γερμανικά και αγγλικά – και το κάνει με πολύ διαφορετικό τρόπο. Εξασκούν επίσης τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων (φορητοί υπολογιστές, tablet) με παιχνιώδη τρόπο.

WHY

Σκέψεις πίσω από αυτό: Το παιχνίδι Reactor είναι ένα παιχνίδι ρόλων που ταιριάζει ιδιαίτερα στην ομαδική ενίσχυση. Η διαδραστικότητα στην επίλυση ενός πραγματικού προβλήματος ενισχύει την ομάδα ως τέτοια και εκπαιδεύει τις κοινωνικές δεξιότητες που αναφέρονται παραπάνω. Οι συμμετέχοντες εκπαιδεύουν την ικανότητά τους να εργάζονται σε μια ομάδα αναπτύσσοντας τις απόψεις και τις σκέψεις των άλλων και με την ικανότητα να συμμετέχουν σε ομαδικές διαδικασίες. Τα γεγονότα και οι ιδέες πρέπει να ορίζονται και να περιγράφονται με σαφήνεια στην ομάδα. Εφαρμόζοντας τις δεξιότητές τους για επίλυση προβλημάτων, εντοπίζουν το πρόβλημα, σχεδιάζουν και αναπτύσσουν επικοινωνία δομές και από κοινού επεξεργάζονται κανόνες για την προσέγγιση της εργασίας στο χέρι. Ακολουθώντας τις οδηγίες, οι συμμετέχοντες πρέπει να καθορίσουν τι υπάρχει στο μεταλλικό δοχείο. Στη συνέχεια, πρέπει να βρουν μια διαδικασία για να μάθουν πώς, με τα διαθέσιμα μέσα [όχι όλα αυτά χρειάζονται, ένα μεγάλο μέρος των αντικειμένων πρέπει να χρησιμοποιηθεί κατά λάθος έξω από την κανονική περιοχή εφαρμογής τους], ο κάδος γεμάτος με νερό μπορεί να μεταφερθεί έξω από τον κάδο και στη συνέχεια έξω από το ma Περιοχή χωρίς χύσιμο νερού. Κατά την επίλυση του έργου, οι ικανότητες επίλυσης προβλημάτων αναγνώρισης, πόρων και υλοποίησης ενισχύονται και οι δεξιότητες αναλυτικής-στρατηγικής σκέψης ενισχύονται. Ικανότητες: Οι ακόλουθες ικανότητες αντιμετωπίζονται κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού:

– Ικανότητα εργασίας σε μια ομάδα
– Δεξιότητες επικοινωνίας – πιθανώς δεξιότητες επίλυσης συγκρούσεων
– Δυνατότητα συνεργασίας
– Ικανότητα επίλυσης προβλημάτων
– Έτοιμο για εκτέλεση
– Ικανότητα λήψης αποφάσεων
– Δράση προσανατολισμένη στα αποτελέσματα
– Πρωτοβουλία
– Αναλυτική και στρατηγική σκέψη
– Ετοιμότητα για χρήση
– Ικανότητα για αλλαγή
– Οργανωτικές ικανότητες
– Φαντασία
– ” Εκτός κουτιού ” – σκέψη

HOW

Το παιχνίδι Reaktor είναι ένα στρατηγικό παιχνίδι για ολόκληρη σειρά μαθημάτων (8 – 15 Συμμετέχοντες). Εδώ προσομοιώνεται μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης στον αντιδραστήρα, στην οποία ένας ελαττωματικός αντιδραστήρας πρέπει να ανακτηθεί γρήγορα και σύμφωνα με τις προφυλάξεις ασφαλείας (αλλά χωρίς χρονικό περιορισμό). Ο στόχος των παικτών είναι να βγάλoυν το κύπελλο γεμάτο νερό από το γήπεδο χωρίς ζημιά. Οι μόνοι κανόνες του παιχνιδιού είναι: Απαγορεύεται η είσοδος, η επικάλυψη, η κάμψη στην άκρη του γηπέδου, καθώς και τα βοηθήματα που δεν είναι διαθέσιμα κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Επιτρέπεται η χρήση των δικών σας smartphone. Το χτύπημα ενός μετρητή Geiger συνοδεύει το παιχνίδι ηχητικά.

 

REFLECTIONS

Εκπαιδευτές: Το παιχνίδι είναι κατάλληλο για την απόκτηση ομαδικής εμπειρίας. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού οι συμμετέχοντες μπορούν να γνωρίσουν ο ένας τον άλλον καλύτερα και να εννώσουν τις δυνάμεις τους στο παιχνίδι. Υπάρχει πολλή συζήτηση κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, το οποίο προωθεί τη γλωσσική ικανότητα. Αυτό βοηθά στη μείωση των αναστολών για την δημιουργία λαθών. Για να επιλυθεί επιτυχώς το παζλ, χρειάζεται ένας συνδιασμός ικανοτήτων. Αυτά μπορούν να ανακληθούν μετά το παιχνίδι και, μεταξύ άλλων, να ενσωματωθούν σε μια πιθανή ανάλυση. Εκπαιδευτής 1: “Το πιο συναρπαστικό πράγμα ήταν να παρακολουθείς τους νέους ενώ υπαγόρευαν. Εκπαιδευτής 2:” Ένα από τα σημαντικότερα σημεία του παιχνιδιού ήταν να παρακολουθείς την ανάπτυξη της διαδικασίας επίλυσης προβλημάτων των συμμετεχόντων κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Μαθητές: Οι μαθητές είναι πάντα πολύ ενθουσιασμένοι με αυτό το παιχνίδι. Ενθαρρύνει την εννότητα της τάξης και μαθαίνουν να συζητούν και να βρίσκουν στρατηγικές λύσης στην ομάδα. Είναι πάντα πολύ συναρπαστικό για όλους. Εάν δεν το έχουν καταφέρει, υπάρχει πάντα μεγάλη επιθυμία να δοκιμάσουν ξανά αυτό το παιχνίδι, να δοκιμάσουν κάτι νέο και ίσως να βρουν τη λύση.

 

TARGET GROUP

Νέοι και ενήλικες

 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Læs mere