+54881700 vuc@vucstor.dk

Connect Four - The Article Game

WHAT

ΥΠΟΒΑΘΡΟ: Το παιχνίδι “4 gewinnt – Artikel” (4 νίκες – άρθρα) αναπτύχθηκε και δοκιμάστηκε στο BFI Vienna στο Lernwerkstatt (εργαστήριο εκμάθησης). Το εργαστήριο μάθησης είναι μια προσφορά για νέους με θετικό υποχρεωτικό πιστοποιητικό αποχώρησης από το σχολείο και ανάγκη για επιλεκτικά προσόντα στους τομείς των μαθηματικών, της γερμανικής, της αγγλικής ή / και της τεχνολογίας πληροφοριών και επικοινωνιών. Ο στόχος αυτής της βασικής εκπαίδευσης είναι η εξατομικευμένη απόκτηση γνώσεων με σκοπό την επιτυχή έναρξη της κατάρτισης. Κατά την προετοιμασία για την κατάρτιση μαθητείας τους, οι νέοι βελτιώνουν τις δεξιότητές τους στο εργαστήριο μάθησης. Αυτό προωθεί επίσης το εσωτερικό κίνητρο για ανεξάρτητη μάθηση και τη χρήση διαφόρων τεχνικών μάθησης και ψηφιακών εργαλείων. Επιπλέον, ενισχύονται οι δεξιότητες κοινωνικής δράσης και λήψης αποφάσεων, η ομαδική εργασία και η ανεξαρτησία. Σε αντίθεση με το σχολείο, το εργαστήριο εκμάθησης BFI διδάσκει συγκεκριμένο περιεχόμενο από μαθηματικά, γερμανικά και αγγλικά – και το κάνει με πολύ διαφορετικό τρόπο. Εξασκούν επίσης τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων (φορητοί υπολογιστές, tablet) με παιχνιώδη τρόπο.

WHY

Το παιχνίδι “4 gewinnt – Artikel” (4 νίκες – άρθρα) αναπτύχθηκε ειδικά για μαθήματα γερμανικών για άτομα που δεν είναι η μητρική τους γλώσσα. Αυτό το παιχνίδι αφορά τη σωστή χρήση των άρθρων και χρησιμεύει στην ενοποίηση της χρήσης των άρθρων. Στη γερμανική γλώσσα το άρθρο καθορίζει το γραμματικό φύλο του ουσιαστικού (θηλυκό, αρσενικό, ουδέτερο), εάν το ουσιαστικό είναι στο ενικό ή στον πληθυντικό και επίσης η πτώση (ονομαστική, γενετική, γενική και υποθετική) καθορίζεται από αυτό. Στα γερμανικά, τα εκπαιδευτικά άρθρα είναι συχνά μια τεράστια πρόκληση επειδή το γραμματικό φύλο δεν φαίνεται, όπως για παράδειγμα το “κορίτσι” είναι ένα ουδέτερο.

HOW

Το παιχνίδι “4 νίκες – άρθρα” χρησιμοποιείται από τους εκπαιδευτές στο μάθημα Γερμανικής Γλώσσας για να εξασκήσει τη σωστή χρήση των άρθρων με έναν παιχνιώδη τρόπο. Το παιχνίδι παίζεται σε Smartboard (διαδραστικό πίνακα). Οι μαθητές χωρίζονται σε δύο ομάδες που παίζουν μεταξύ τους. Μόλις μια ομάδα έχει τοποθετήσει 4 σωστά άρθρα στη σειρά (κάθετα, οριζόντια ή διαγώνια), η ομάδα κερδίζει. Τα 10 – 15 ουσιαστικά για το παιχνίδι επιλέγονται από κοινού από την τάξη. Αυτά εισάγονται στο πλέγμα του smartboard από τον εκπαιδευτή. Οι δύο ομάδες μπορούν τώρα να επιλέξουν εναλλάξ αντικείμενα και να τα εισαγάγουν στα ουσιαστικά και στις διαφορετικές περιπτώσεις. Εάν η απάντηση είναι σωστή, το άρθρο έχει συνδεθεί. Εάν η απάντηση είναι λανθασμένη, το άρθρο μεταφέρεται πίσω στη λίστα επιλογών. Μετά το παιχνίδι τα μεμονωμένα ουσιαστικά και οι κανόνες του άρθρου επαναλαμβάνονται ξανά στην τάξη. Το παιχνίδι διαρκεί περίπου 15 λεπτά και είναι κατάλληλο ως εισαγωγή σε ένα μάθημα ή για να κάνει πιο εύκολα τα μαθήματα γραμματικής.

 

 

REFLECTIONS

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ: Το παιχνίδι προσφέρει μια καλή προσέγγιση για την εξάσκηση άρθρων και βασικής γραμματικής σε μια χαλαρή ατμόσφαιρα. Οι συμμετέχοντες γίνονται πιο ενεργοί στο παιχνίδι, τολμούν να δοκιμάσουν περισσότερα και φοβούνται λιγότερο να κάνουν λάθη. Προσφέρει έναν καλό χώρο για να επαναλάβετε τη διδασκαλία της γραμματικής και έτσι να την ενοποιήσετε. Μέσω του παιχνιώδους στοιχείου οι συμμετέχοντες γίνονται πιο ενεργοί ξανά και το μάθημα γίνεται πιο ζωντανό. Ενεργοποιούνται περισσότερες αισθήσεις και μπορούν να χρησιμοποιηθούν διαφορετικοί τύποι μάθησης (ακουστικοί, οπτικοί, κινητικοί και επικοινωνιακοί) μέσω του παιχνιδιού. ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ: Η αντίδραση των συμμετεχόντων είναι πολύ θετική καθ ‘όλη τη διάρκεια. Βιώνουν μια χαλάρωση στην κατά τα άλλα πολύ επίπονη διαδικασία μάθησης. Μέσα από το παιχνιώδες αποτέλεσμα, μειώνουν κατά πολύ το φόβο να κάνουν λάθη, επειδή επικεντρώνονται στο παιχνίδι. Είναι πολύ πιο χαλαροί και επομένως είναι ευκολότερο να δόσουν απάντηση.

 

TARGET GROUP

Μαθητές που δεν είναι τα γερμανικά η μητρική τους γλώσσα

 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Læs mere