+54881700 vuc@vucstor.dk

Berufsförderungsinstitut Vienna

Austria

The Berufsförderungsinstitut Wien / Vocational Training Institute Vienna (BFI Wien)

Το Berufsförderungsinstitut Wien / Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης Βιέννης (BFI Wien) είναι ένα από τα κορυφαία ινστιτούτα της Αυστρίας για επαγγελματική εκπαίδευση και συνεχή κατάρτιση προσανατολισμένη στους εργαζόμενους. Ιδρύθηκε από το Ομοσπονδιακό Επιμελητήριο Εργασίας και την Αυστριακή Συνδικαλιστική Ομοσπονδία το 1959. Το BFI Wien παρέχει εκπαίδευση με στόχο την ενίσχυση της επαγγελματικής και κοινωνικής ένταξης των ομάδων-στόχων μας, την εξασφάλιση των χώρων εργασίας τους καθώς και την επανένταξή τους στην αγορά εργασίας. Η BFI Wien εργάζεται για δημόσιους οργανισμούς όπως η Αυστριακή Εθνική Υπηρεσία Απασχόλησης, το Ταμείο Απασχόλησης της Βιέννης, διάφορα υπουργεία και ευρωπαϊκούς οργανισμούς καθώς και για εταιρείες του ιδιωτικού τομέα στο εμπόριο, τις υπηρεσίες, το εμπόριο και τη βιομηχανία. Θυγατρικές του BFI Wien είναι οι Fachhochschule des BFI Wien (Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών BFI Wien), Schulen des BFI Wien (Εμπορικές Σχολές BFI Wien).

Η BFI Wien παρέχει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών στον τομέα της επαγγελματικής κατάρτισης και προσόντων, της συμβουλευτικής σταδιοδρομίας και του προσανατολισμού, της ενεργοποίησης και των συμβουλευτικών υπηρεσιών. Η εκπαίδευση στην ΕΕΚ καλύπτει τομείς όπως οι τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνίας, ο τουρισμός, οι υπηρεσίες υγείας και κοινωνικών υπηρεσιών, οι μεταφορές και η κυκλοφορία, οι κατασκευές, το εμπόριο ξύλου, μετάλλων και ηλεκτρικών ειδών.

Η εκπαίδευση βασικών δεξιοτήτων είναι σημαντική σε πολλά από τα προγράμματα του BFI Wien ώστε να περιλαμβάνει άτομα με χαμηλό μορφωτικό υπόβαθρο, με μαθησιακές δυσκολίες και αναπηρίες καθώς και με σταδιοδρομίες που εγκαταλείπουν το σχολείο. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η εκπαίδευση βασικών δεξιοτήτων αποτελεί μέρος μιας ολοκληρωμένης επαγγελματικής κατάρτισης. Είτε ενσωματώνεται στην εκπαίδευση είτε εφαρμόζεται πριν από την επαγγελματική ή τεχνική κατάρτιση. Το BFI Wien παρέχει εκπαίδευση βασικών δεξιοτήτων στους υπολογισμούς και τη μαθηματική-λογική κατανόηση, τη γραφή και την επικοινωνία, τις κοινωνικές δεξιότητες και τα γερμανικά ως δεύτερη και τεχνική γλώσσα. Παραδείγματα είναι τα «Μαθήματα Ολοκληρωτικής Επαγγελματικής Κατάρτισης σύμφωνα με τον Αυστριακό νόμο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση», «Jugendwerkstatt (Εργαστήριο Νέων)» και «Lernwerkstatt (εργαστήριο μάθησης)» μια ειδική ευκαιρία για νέους ηλικίας 15 – 17 ετών που μεταβαίνουν από το σχολείο στη μαθητεία/ στις θέσεις εργασίας.

Επί του παρόντος, η BFI Wien απασχολεί περίπου 600 άτομα και συνεργάζεται με 600 ελεύθερους επαγγελματίες. Εκπαιδεύουμε περίπου 40.000 άτομα ετησίως.

 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Læs mere